Zoeken  

   

Wie is online  

122 gasten online

   

Bezoekers vanaf 2012  

bezoekers uit
Afghanistan
Amerika
Armenië
Aruba
Australië
België
Bosnië & Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Burkina Faso
Canada
Congo
Cyprus
Duitsland
Ecuador
Egypte
Engeland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
Italië
Kenia
Maleisië
Marokko
Nederland
Nieuw Zeeland
Oostenrijk
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Slowakije
Spanje
Suriname
Syrië
Thailand
Tsjechoslowakije
Turkije
Vietnam
Zweden
Zwitserland

   

Ruggespraak

Het tijdschrift Onze Taal, maandblad van het Genootschap Onze Taal, bevat de rubriek Ruggespraak. Uit kranten, tijdschriften, websites en andere geschreven bronnen worden daarin citaten vermeld, die je anders kunt uitleggen dan de schrijver heeft bedoeld. Dat dit komisch is, blijkt uit de volgende voorbeelden:

Je zal het maar zijn
Sophie Hilbrands volgt Christina Curry, dochter van Patricia Paay en Adam Curry, een meisje met verstandelijk beperkte ouders en een meisje met criminele ouders. (TC/Tubantia)

Teams GZC DONK bekeren op zondag
De waterpoloërs van landskampioen Widex/GZC DONK spelen hun bekerwedstrijd (kwartfinale) tegen MNC Dordrecht. (AD)

Bij het huren van één extra bed is naast het bed ook één persoon en het ontbijt voor deze persoon inbegrepen. (website Fletcher Hotels)

Het mediterrane dieet geeft zowel bij mannen als vrouwen meer kans op zwangerschap. (NRC Handelsblad)

Schrijver: onbekend. Titel: The autobiography of Bertrand Russell (boekwinkeltjes.nl)

Wij hebben het dak niet kunnen inspecteren daar er geen voorzieningen om op het dak te gaan aanwezig zijn. Voor het inspecteren van het dak dienen er veiligheidsvoorzieningen te worden aangebracht. Voor een kostenraming van de veiligheidsvoorzieningen dient het dak te worden geïnspecteerd. (deskundigenrapport in een bouwzaak)

Verdachten branden langer in hechtenis
De twee 18-jarige mannen uit Veendam en Wildervank die worden verdacht van brandstichting (...) blijven veertien dagen langer vastzitten. (Dagblad van het Noorden)

Officier van Justitie wil dat man met hamer behandeld wordt (Flevopost)

Aanvragen voor nieuwe fietspaden, fietsstroken en suggestiestroken mogen niet langer dan 150 meter zijn. (Stichtingrecreatie.nl)

Kam voor huisdieren met metalen haren: voor een zachte verzorging en het pijnloos ontwarren van de vacht (verpakking dierenverzorgingsset)

Verplichte gordel voor kinderen en flitspalen (Amigoe)

"Op veiligheid en comfort scoren wij een 7,3; de chauffeurs zelfs een 7,8 als het gaat om hulpbehoevendheid." (Etten-Leurse Bode)

Schot in winkelcentrum
Bouwaanvraag voor winkelcentrum op Latenstein snel de deur uit. (De Gelderlander)

Timor is half Marokkaans, half Duits en half Indiaans. (COSMO girl!)

Meertaligen krijgen later last van Alzheimer
Bij mensen die twee talen spreken, openbaart de ziekte van Alzheimer zich later dan bij mensen die maar één taal spreken. (De Volkskrant)

Losbolligheid kost De Vries de kop (Dagblad van het Noorden)

Nooit meer huwelijken tussen verschillende rassen in VS
In de Verenigde Staten trouwden nog nooit zoveel mensen van verschillende rassen of etnische groepen met elkaar. (De Morgen)

Patiënten overlijden vaak tegen hun wil in het ziekenhuis
Veel mensen overlijden nog in het ziekenhuis, terwijl ze liever thuis hadden willen sterven. (Dagblad van het Noorden)

Reptielen spotten met Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer neemt zondag belangstellenden mee op een excursie, waarbij reptielen worden waargenomen. (Nieuwe Apeldoornse Courant)

De Hannoveraan is een nobel, grootgebouwd en compact warmbloedpaard, die goed te bereiden is. (Horsimo)

Alle wedstrijden van het WK voetbal in Zuid-Afrika zijn te zien op een mega groot scherm op de Korenmarkt in Arnhem. Met een afmeting van maar liefst vijf bij drie meter biedt het plein een niet te missen kans om alle interlands te bewonderen in haarscherp detail. (Zondagkrant)

Volgens het roddelblad zou De Vries na het verlaten van de Haagse Frederikskazerne onderdak hebben gekregen van Melissa, zijn voormalig vrouwelijke adjudant. (Nu.nl)

Wethouder wankelt over Kerkplein
De toekomst van wethouder Wim van Wikselaar hangt aan een zijden draadje. Donderdag werd de forse budgetoverschrijding bij de aanleg van het cultuurhuisplein in Doorn in de commissie Middelen besproken. (Nieuwsblad De Kaap.nl)

Tramconducteur moet kruis verbergen
Een tramconducteur in Amsterdam heeft bij de rechter vergeefs geprotesteerd tegen het verbod om tijdens zijn werk boven zijn uniform een kettinkje met een kruisje te dragen. (NOS Teletekst)

Onderzoekers van Wageningen UR zagen afgelopen maand nog veel bijen rondvliegen met stuifmeel aan hun poten. Normaal zitten ze in de een nma laatste maand van het jaar al in de kast. Dat hebben zij zondag laten weten via Natuurbericht.nl (Nu.nl)

Belg slikt elke dag half miljoen slaappillen (Het Belang van Limburg)

Wilt u ons vertellen waarom u uw abonnement opzegt?
√ De nieuwsbrief is niet interessant genoeg
√ De nieuwsbrief is te commercieel
√ De aanbiedingen zijn niet concurrerend genoeg
√ Er is te weinig informatieve inhoud
√ De nieuwsbrief herhaalt zich steeds weer
√ De nieuwsbrief herhaalt zich steeds weer
(Afmeldpagina nieuwsbrief Hewlett-Packard)

Schoonheidssalon Eliza voorhuidverbetering of ontspanning (Langedijker Nieuwsblad)

Leden van een historische vereniging speelden afgelopen weekend de 66e herdenking van de slag om Leningrad na. (Reformatorisch Dagblad)

Vitesse-coach John van den Brom kan zaterdag thuis tegen FC Utrecht beschikken over de Braziliaanse tweeling Alex (19 jaar) en Anderson (21 jaar). (Metro)

Sport. zeer goed uitz. dame 60 j. wil graag in kont. komen met een betrouwb. man die houdt van golfen, skiën en bridgen, woonachtig in Brabant/Gelderl. (GOLF Journaal)

Enorm harde schijf
750 GB S-ATA harde schijf (Folder Aldi)

Leerkrachten door raadsel onwel
Zestien leerkrachten zijn donderdagavond door nog onbekende oorzaak onwel geworden tijdens een studieavond in Eindhoven. (Eindhovens Dagblad)

Na lang typen op een laptop kunnen je handen verkrampt aanvoelen. Dit komt vaak door de kleinere toetsen op de laptop. Acer lost dit makkelijk op door grotere toetsen op de laptop te plaatsen. Deze Finetip-toetsen maken het typen comfortabeler. En door de grotere toetsen wordt het aantal typefouten vermindert. (Laptopshop.nl)

Het Nieuwendijkse echtpaar Piet en Joke van Burgel-Pellicaan vierde maadag hun platina bruiloft: het stel is 70 jaar in het echt verbonden. (Het Kontakt - Land van Heusden en Altena)

De PVV kiest voor menswaardige zorg en voor ouderen in verpleeghuizen die minder rechten hebben dan gevangenen. Dat is nu andersom en dat is van de zotte. (Website PVV)

Kijk een Aziaat nooit recht in de ogen. Het is beleefder om ze neer te slaan. (Zo zit dat)

Buschauffeur zat achter het stuur (De Gooi- en Eemlander)

Inhoud: 1 set verlichting met 10 lampjes (24V/1.20W) en 1 stuk reservelampje (verpakking kerstverlichting)

Verwijder het achterwiel niet. Het verwijderen van het wiel kan de prestaties van de fiets beïnvloeden. (Handleiding Sparta ION-fiets)

Man schiet niet in zijn linkerknie
Bij bouwwerkzaamheden op de Kayersdijk is een 32-jarige inwoner van Deventer onlangs gewond geraakt. "De man was met een nietpistool aan het schieten met nieten van zes centimeter", meldt de politie (Apeldoorns Dagblad)

Bruid brult ja ik wil in achtbaan (NOS Teletekst)

Chinese schutter mist moeder
Na vier Olympische Spelen vindt de Chinese schutter Tan Zongliang het genoeg geweest, hij gaat eindelijk eens tijd besteden aan zijn moeder. (Noordhollands Dagblad)

In The Gift gaat het om de "bovennatuurlijke" gave van een vrouw. Zij kan kaartlezen. (Folder Luxor Theater Hoogeveen)

Twee adelborsten van het Koninklijk Instituut voor Marine zitten in een sloep klaar om Den Haag uit te roeien. (Trouw)

Een moderne vrouw zeurt niet over ongelijke kansen maar creëert ze zelf. (Het Financieele Dagblad)

Elke tweede persoon voor de helft geknipt. (Bonnen knipkrant)

Controleur ontdekt Polen
Een controleur van de arbeidsinspectie ontdekte dinsdag vijf Poolse werknemers die aan het werk waren in een pand aan de PC Hooftweg. (De Gooi- en Eemlander)

Het vrouwtje barstte in snikken uit, toen de stationschef haar vertelde, dat in de Stationsstraat haar fiets ontframed was. (Dictee Anne Junge, Oosterhout)

   
site van H.C.J. van de Wiel, docent Nederlands, bijgewerkt op donderdag 20 juni 2024
klik om de geselecteerde tekst te horen door GSpeech